Verkort je productietijd met een full-service spuitgieter

Je wilt een goede concurrentiepositie behouden. En daarom moet de tijd tussen productie en het in de markt zetten van je nieuwe kunststof product steeds korter. Een full-service spuitgieter kan je ontwikkeling stroomlijnen en je productieproces versnellen. In dit artikel geven we je 4 redenen!

1. Assistentie bij het ontwerp

Je maakt een mooi ontwerp voor een nieuw product. Besteed er uren aan en wanneer je het dan daadwerkelijk wilt laten produceren blijkt jouw ontwerp niet produceerbaar. Dit komt vaker voor dan je denkt. Door een kunststof spuitgietpartner te betrekken in de ontwerpfase kan je veel tijd en geld besparen.

onderdeel DPI

Elk type kunststof heeft zijn eigen beperkingen en mogelijkheden. Visuele en technische eisen die gesteld worden aan een product zijn van invloed op de keuze voor een bepaalde grondstof. Een goede full-service partner geeft namelijk, vanuit het oogpunt van een fabrikant, input over welke design onderdelen mogelijk zijn. Hierdoor ontwerp je een product met de mogelijkheid tot productie en dat scheelt heel veel gedoe. Je kunt hierdoor al veel ontwerpfouten voorkomen.

2. Op maat gemaakte matrijzen

Wanneer je ontwerp klaar is en je over kunt gaan tot productie, moet er een mal, oftewel matrijs, gemaakt worden. Het creëren van zo’n spuitgietmatrijs is een vak apart. Iedere oneffenheid op de matrijs is terug te zien op het eindproduct. Het is dan ook erg belangrijk de matrijs zorgvuldig te ontwikkelen en te fabriceren. Een ervaren matrijsbouwer weet precies hoe je een optimale matrijs voor je product maakt en dus je productieproces optimaliseert.

Ervaren engineers houden rekening met bepaalde designaspecten en maken weloverwogen keuzes. Een goed ontworpen matrijs kan extra stappen in het productieproces later elimineren.

3. Meerdere opties

full-service spuitgietorganisaties beschikken vaak over meerdere spuitgietmethoden, waardoor je zeker weet dat je de beste spuitgietmethode voor jouw product kiest. De juiste partner adviseert je over welke methode past bij jouw ontwerp en welke methode het meest geschikt is.

Na het spuitgietproces hebben de meeste plastic onderdelen nog een nabewerking nodig zoals printen (tampon, heattransfer, folie) In Mould Labeling (IML) of montage van het product. Bij een full-service spuitgieter kunnen deze bewerkingen meteen na het spuitgietproces uitgevoerd worden. Dit kan weken van de productietijd afhalen omdat het niet eerst naar een andere partij gestuurd hoeft te worden.

Ook zijn er partijen die na het assembleren de producten voorzien van een consumenten verpakking. Zij kopen niet alleen het verpakkingsmateriaal in, maar regelen ook instructies, handleidingen en eventuele labels.

4. Alles onder 1 dak

De 4e reden waardoor jouw productietijd verkort wordt is omdat je alles onder 1 dak uit laat voeren. Een full-service spuitgieter levert je product en kan helpen bij de montage en verpakking van je product.

Hierdoor houdt je de kosten lager en bespaar je tijd. Daarnaast is je supply chain risico lager omdat je alles via 1 partner regelt. Je bent niet afhankelijk van andere partijen die van invloed zijn op je productieproces.

onderdeel-spuitgieterij

Het optimaliseren van je productontwikkelingsproces is belangrijk om in de huidige markt een topspeler te blijven. Door de spuitgietpartner integraal onderdeel te maken van het productieproces creëer je optimale efficiëntie van je productieproces! De tijd van ontwerp tot aan het in de markt zetten van je product is korter en de kwaliteit blijft gewaarborgd!